Vakantie na scheiding

Gepubliceerd op 8 juni 2021 om 16:17

Vakantie zou synoniem moeten zijn van genieten, tot rust komen, ontspannen.
Hoe voelt dat als gescheiden ouder?
En wat betekent dit voor jullie kinderen?


De eerste keer een langere periode de kinderen moeten missen kan verdriet, een gevoel van leegte en aanpassingsmoeilijkheden met zich meebrengen.

Anderzijds kan de eerste zomervakantie als single ouder mét de kinderen een periode van veel stress en drukte zijn.

 

Het is dus in het belang van beide ouders én van de kinderen om tijdig duidelijke afspraken te maken over de verblijfsregeling tijdens de vakantie.

  • Flexibel zijn naar elkaar, met oog voor voldoende stabiliteit voor de kinderen kan al veel problemen voorkomen.
  • Overleg grondig wie wanneer weggaat met de kinderen en bekijk daarbij de vakantie eens als geheel vanuit het perspectief van de kinderen. Waaraan hebben ze nood tijdens de vakantie, gaan ze graag met elke ouder op vakantie of blijven ze eigenlijk liever rustig thuis, volgen de vakanties met elke ouder elkaar niet te kort op, gaan ze ook nog op kamp, hebben ze nog genoeg rustmomenten, zijn er genoeg contactmogelijkheden met elke ouder……?
  • Heel praktisch biedt een kalender met het overzicht wanneer de kinderen waar verblijven houvast en rust, zeker voor de iets jongere kinderen.
  • Maar het allerbelangrijkste is dat ieder van jullie aan de kinderen laat voelen dat jullie elkaar een fijne vakantie gunnen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.