Zijn je ouders gescheiden? 'Dan heb jij minder knuffelhormonen'.

Gepubliceerd op 17 januari 2022 om 15:40

Kinderen van gescheiden ouders hebben vaker last van hechtingsproblemen, een groter risico op depressie, angst, verslavingen, … blijkt uit wetenschappelijke studies.

 

Het goede nieuws -en heel belangrijk om te weten dus- is dat deze problemen in vele gevallen kunnen voorkomen worden. Het is immers niet zozeer de scheiding zelf, maar wel de manier waarop ouders met elkaar omgaan tijdens en na de scheiding die de gevolgen voor het kind bepaalt.

 

Bemiddeling helpt om jullie scheiding en ouderschap op een evenwichtige en duurzame manier te regelen, zodat jullie blijvend respectvol met elkaar kunnen omgaan als ouders, ook na de scheiding.

 

Het belang hiervan blijkt ook duidelijk uit onderstaand artikel: ‘Als beide ouders nog correct omgaan met elkaar en als ze voldoende aandacht hebben voor de kinderen, door hen de nodige liefde en op tijd en stond een knuffel te geven, dan zal dat later geen negatief effect hebben bij het opbouwen van een goede relatie.’

 

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20200913_97917997


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Andrea Martin
8 maanden geleden

De snelste en eenvoudigste manier om je ex-minnaar, vrouw of echtgenoot binnen 12 uur zonder enige vertraging terug te krijgen. Ze houden van je en koesteren je Dr. Sacre, hij is een geweldige betoveraar hij bracht mijn ex-minnaar terug die het uitmaakte met mij 8 maanden geleden, nu houden we meer van elkaar en koesteren we elkaar meer dan wat ook ter wereld neem contact op met Dr Sacre op e-mailadres sacretempleofpower@gmail.com of WhatsApp of bel hem +2349076034359 voor hulp als je je geliefde mist

Andrea Martin