Feestdagen vieren als gescheiden ouders

Gepubliceerd op 2 december 2020 om 16:05

Kerst op 2 adressen regelen, afspreken over cadeautjes, een hele klus na een scheiding, zeker voor ouders die moeilijk communiceren.

En de corona-maatregelen maken het misschien nog ingewikkelder: een goede planning en duidelijke afspraken zijn nu nog belangrijker.

 

Enkele tips: 1. In een goede ouderschapsovereenkomst hebben jullie ongetwijfeld afspraken gemaakt over de feestdagen. Bespreek tijdig of jullie deze ook dit jaar kunnen toepassen, overleg samen, zodat het voor jullie kinderen zo snel mogelijk duidelijk is waar ze wanneer kerst kunnen vieren.

2. Kerst 2020 zal een creatieve kerst moeten worden. Probeer flexibel te zijn, ook naar je collega-ouder, om het belang van jullie kinderen, een coronaproof feestje en gezelligheid te kunnen combineren. Hou niet halsstarrig vast aan tradities, dit jaar is dé gelegenheid om het anders aan te pakken.

3. Maak er een rustige en warme kerst van. Jullie kinderen zullen er extra van genieten als ze niet te veel heen en weer hoeven, en als ze aanvoelen dat jullie ook elkaar als ouders een gezellige kerst gunnen.

 

Hebben jullie toch nog vragen of nood aan duidelijke afspraken, blijf er niet mee zitten.

Via een bemiddelingsgesprek help ik jullie graag verder.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.