Familie en vrienden inlichten over de scheiding

Gepubliceerd op 20 maart 2023 om 20:13

Dat het gesprek met de kinderen uiterst belangrijk is en goed voorbereid moet worden, daar is geen twijfel over mogelijk.
Maar ook familie, vrienden, collega’s,… moeten geïnformeerd worden over de scheiding, en dit in een periode die doorgaans al heel wat zorgen en verdriet met zich meebrengt.


Enkele praktische tips kunnen misschien helpen:

  1. Denk goed na over de VOLGORDE waarin jullie jullie omgeving informeren:
    alleszins horen jullie kinderen op de eerste plaats te komen. Vermijd absoluut dat ze het moeten horen van iemand anders!
  2. TIMING
    De mensen in jullie rechtstreekse omgeving hebben er recht op om op tijd te horen dat jullie gaan scheiden. Als de beslissing is genomen, plan dan het juiste moment om familie en vrienden te informeren, zo vermijd je dat er vervelende vragen gesteld worden.
  3. Deel de scheiding mee via een PERSOONLIJK GESPREK, en niet telefonisch of via een berichtje. Waarschijnlijk is het ook voor je familie en vrienden moeilijk.  Ze willen de tijd krijgen om te reageren, vragen te stellen, willen proberen aan te voelen hoe het met jullie gaat en de kans krijgen om jullie te steunen.
  4. Als het jullie nog lukt, vertel het dan SAMEN.
    Op die manier kunnen jullie onmiddellijk aangeven dat jullie in een zo goed mogelijke verstandhouding uiteen willen gaan.  Zo maken jullie ook duidelijk dat het niet de bedoeling is om een schuldige aan te duiden, verwijten te maken aan één van de twee of partij te kiezen.  Dit kan veel discussie en stress voorkomen bij het regelen van de scheiding.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.